Δήμος Προποντίδας


ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

2022

Οκτώβριος 2022*

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» υλοποίησε για τον μήνα Οκτώβριο 2022
τις κάτωθι παρεμβάσεις στο Δήμο Ν. Προποντίδας, οι οποίες προέκυψαν μετά από την διερεύνηση και αξιολόγηση αντίστοιχων αιτημάτων της κοινότητας :


Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς

 1. Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Ειδικού Σχολείου Ν. Προποντίδας με θεματική ''Η απώλεια στη ζωή μας'' ( σε εξέλιξη με έναρξη 27/10 και λήξη 17/11).
 2. Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς με θεματική ''Η απώλεια στη ζωή μας'' (σε εξέλιξη με έναρξη 27/10 και λήξη 17/11).
 3. Τρίωρη συνάντηση εποπτείας με εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων για την εφαρμογή εκπαιδευτικού υλικού μέσα στις τάξεις (14/10).


Παρεμβάσεις σε μαθητές

Εκπαιδευτικό βιωματικό Πρόγραμμα με τίτλο ‘’Μ αγαπά …δε μ αγαπά… ‘’, σε 5 ομάδες/ τμήματα της Γ' τάξης του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών , στο πλαίσιο
των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θεματική Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα (σε εξέλιξη με έναρξη 10 & 14 /10 και λήξη 28/11 & 9/12 αντίστοιχα ).


Δράσεις σε γονείς

 1. Δύο συναντήσεις με γονείς του 2ου και 4ου νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών με στόχο την έναρξη δύο ομάδων γονέων (5/10).
 2. Ομάδα γονέων Ν. Μουδανιών με θεματική ''Προαγωγή της προστασίας του παιδιού'' (σε εξέλιξη με έναρξη 13/10 και λήξη 22/12).

Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας: Το Κέντρο υποδέχθηκε 4 αιτήματα βοήθειας από πολίτες του Δήμου.


*Όλα τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν δια ζώσης ακολούθησαν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο

Σεπτέμβριος 2022*

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» υλοποίησε για τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 τις κάτωθι παρεμβάσεις

 στο Δήμο Ν. Προποντίδας, οι οποίες προέκυψαν μετά από την διερεύνηση και αξιολόγηση αντίστοιχων αιτημάτων της κοινότητας :


Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς

 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Λυκείου Ν. Καλλικράτειας με θεματική την ''Σεξουαλική Αγωγή''(6 &7 Σεπτεμβρίου 2022).
 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Καλλικράτειας με θεματική ''Η απώλεια στη ζωή μας''( 8 Σεπτεμβρίου 2022).
 • Ενημέρωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Δημοτικού και Ειδικού σχολείου Πορταριάς για τα σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης (15 Σεπτεμβρίου 2022)


Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας

Τα αιτήματα βοήθειας που υποδέχθηκε το Κέντρο στο προαναφερθέν διάστημα ήταν 4.


*Όλα τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν δια ζώσης ακολούθησαν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο


Μάιος- Ιούνιος 2022

    To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» υλοποίησε το διάστημα Μάιος- Ιούνιος 2022 τις κάτωθι παρεμβάσεις στο Δήμο Ν. Προποντίδας ,

    οι οποίες προέκυψαν μετά από την διερεύνηση και αξιολόγηση αντίστοιχων αιτημάτων της κοινότητας :


      Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς

 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων Πλαγίων και 4ου Ν. Μουδανιών με θέμα την “Προαγωγή της Προστασίας του παιδιού ( 16 & 17 Ιουνίου 2022).
 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Ε.Κ. και ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, με θεματική “Διαχείριση Κρίσεων από τη Σχολική Κοινότητα’’ (23 &24 Ιουνίου 2022).
 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο ( δύο ομάδες) σε εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας με θεματική την ‘’Σεξουαλική Αγωγή’’(30 & 31 Μαΐου 2022).
 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Λυκείου Ν. Καλλικράτειας με θεματική ‘’Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τις εξαρτήσεις’’( 21,23 & 27 Ιουνίου 2022).
 • Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας με θεματική ‘’Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τις εξαρτήσεις’’( 21,23 & 27 Ιουνίου 2022).
 • Βιωματικό Εργαστήρι σε εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών με θεματική την ‘’Επικοινωνία’’( 16.5.2022).


     Δράσεις σε Γονείς & Κηδεμόνες

 • Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε Γονείς & Κηδεμόνες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών με θεματική τις ‘’Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας’’ και στόχο τη δημιουργία ομάδας (16.5.2022).
 • Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε Γονείς & Κηδεμόνες του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών με θεματική τις ‘’Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας’’ και στόχο τη δημιουργία ομάδας (23.5.2022)
 • Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε Γονείς & Κηδεμόνες του 1ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών με θεματική τις ‘’Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας’’ και στόχο τη δημιουργία ομάδας (26.5.2022).
 • Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε Γονείς & Κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς με θεματική την εφηβεία και στόχο τη δημιουργία ομάδας(18.5.2022).
 • Ομάδα Γονιών & Κηδεμόνων εφήβων με θεματική την ‘’Σεξουαλική Αγωγή’’, στα Ν. Μουδανιά (18.5-15.6.2022).
 • Ομάδα Γονιών & Κηδεμόνων με θεματική την ‘’Εφηβεία’’ , στην Ν. Καλλικράτεια (11.4-23.5.2022).


     Δράσεις Δικτύωσης

     Προγράμματα σε Επαγγελματίες Υγείας

 • Συμμετοχή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών από τα σχολεία του Δήμου , Εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο με θεματική ‘’Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τις εξαρτήσεις’’(3.6.2022).
 • Συμμετοχή του Επιστημονικού προσωπικού των ψυχοκοινωνικών μονάδων του Δήμου 33η Συνάντηση της Ομάδας Δικτύωσης Ψυχοκοινωνικών Δομών Νομού Χαλκιδικής  (20/5/22).

     Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας

    Τα αιτήματα βοήθειας που υποδέχθηκε το Κέντρο στο προαναφερθέν διάστημα ήταν 20.


                                                                                    *Όλα τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν δια ζώσης ακολούθησαν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο

Ιανουάριος- Απρίλιος 2022

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», υλοποίησε το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2022 τις παρακάτω παρεμβάσεις στο Δήμο Προποντίδας :

         Προγράμματα σε μαθήτριες /ες Αθμιας

• Με θεματική την «Φιλία-Διαφορετικότητα» βραχεία βιωματική παρέμβαση σε 1 τμήμα της Ε' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (18/2/22)

Προγράμματα σε μαθήτριες /ες Βθμιας

• Με θεματική τη «Διαχείριση του Άγχους», βιωματικές παρεμβάσεις σε μαθήτριες και μαθητές ( 3 τμήματα της Β' τάξης ) του Λυκείου Ν. Τρίγλιας από 17/1/22 έως 14/2/22

• Με θεματική τη «Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα » βιωματικές παρεμβάσεις σε μαθήτριες και μαθητές (2 τμήματα της Γ' τάξης )του 1ου Γυμνάσιου Ν. Μουδανιών, από 10/3/22 έως 14/4/22 .


Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς Α΄ θμιας

• Με θεματική την «Απώλεια» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (από 9/2/22 έως 23/2/22)

• Με θεματική την «Απώλεια» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (από 2/2/22 έως 16/2/22)

• Με θεματική την « Προαγωγή της προστασίας του παιδιού» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων (από 14/3/22 έως 30/3/22)

• Με θεματική την « Προαγωγή της προστασίας του παιδιού» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς (από 21/2/22 έως 28/3/22)

• Με θεματική την « Σεξουαλική Αγωγή» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων (από 4/4/22 και λήξη 4/5/22)

• Εργαστήρι με θεματική την « Αυτοεκτίμηση» στους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας (17/2/22)

• Ενημέρωση ευαισθητοποίηση με θεματική την « Απώλεια» στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ν. Φλογητών (23/2/22)


Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς Β΄θμιας

• Εργαστήρι με θεματική τον « Σχολικό Εκφοβισμό» σε εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών (25/1/22)

• Ενημέρωση ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου Ν. Καλλικράτειας (28/2/22)

• Ενημέρωση ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ν. Τρίγλιας (28/2/2022)

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού ''Εργαστήρια Δεξιοτήτων'' - ο οποίος έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας- και μετά από σχετικό αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο βιωματικός και για την υλοποίηση τους χρησιμοποιήθηκαν τα εγκεκριμένα προγράμματα που υπέβαλε το Κέντρο Πρόληψης στο Ι.Ε.Π.

Δράσεις σε γονείς

Ομιλίες

• με θέμα την ''Εφηβεία'' στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας ( 9/3/22)

• με θέμα την ''Σεξουαλική Αγωγή των εφήβων'' στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών (28/3/22)

• με θέμα ''Σχέσεις γονέων-Σχολείου'' σε γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Αγίου Μάμαντος (1/4/22)

• με θέμα την ''Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο'' στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών (23/3/22)


Ομάδες Γονέων & Κηδεμόνων

Ομάδα γονέων στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας (11/4/22 και λήξη 23/5/2022 )

Δράσεις Δικτύωσης

Προγράμματα σε Επαγγελματίες Υγείας

Συμμετοχή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών από τα σχολεία του Δήμου , στο πλαίσιο υλοποίησης από το Κέντρο Πρόληψης βιωματικού εργαστηρίου με θεματική ‘’ Εκπαίδευση Ομάδας Ομοτίμων’’ (21.02.2022).
Προγραμματισμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα στο Δήμο Ν.Προποντίδας


         2021

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», δέχτηκε πληθώρα αιτημάτων για υλοποίηση -δια ζώσης- δράσεων το διάστημα
Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος 2021, κυρίως από τις σχολικέςμονάδες του νομού μας.

Λόγω της επιβεβλημένης προτεραιότητας για την άμεση ανταπόκριση σε αυτά, προβαίνει εκ των υστέρων στην αποστολή συνολικού Δελτίου Τύπου.

Ο αριθμός των αποδεκτών, όλων των ειδών των υπηρεσιών που παρείχε το Κέντρο Πρόληψης στο προαναφερθέν διάστημα, ξεπερνά τους 500.

Πιο συγκεκριμένα, από την σχολική κοινότητα το Κέντρο Πρόληψης υποδέχθηκε 50 αιτήματα.
Σε ότι αφορά τις βιωματικές δράσεις υλοποιήθηκαν ( δια ζώσης) :

- Με θεματική τη «Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα » βιωματικές παρεμβάσεις σε μαθητές του 1ου Γυμνάσιο Μουδανιών σε 3 τμήματα της Γ' τάξης (από 18/10 έως 20/12)
- και του Γυμνάσιου Ν. Φώκαιας σε 2 τμήματα της Γ' τάξης (σε εξέλιξη από 7/12/21)
- Με θεματική τη ''Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο'' στο Γυμνάσιο Αρναίας σε 2 τμήματα της Α' τάξης (σε εξέλιξη από 9/12/21 )
- Με θεματική τη «Σεξουαλική Αγωγή» σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ποτίδαιας (από 21/10 έως 2/12/21)
- σε εκπαιδευτικούς Β'/θμιας Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο στις Ν. Φώκαιας (σε εξέλιξη από 1/12/2021 )

Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς:
- Με θεματική τη ''Αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας'' στο Δημοτικό Κασσανδρείας διαδικτυακά (από 12/10 έως 22/12/21)
- Με θεματική τη ''Προαγωγή της προστασίας του παιδιού'' στο 4ο Δημοτικό Ν.Μουδανιών (δια ζώσης).
- Με θεματική τη «Σεξουαλική Αγωγή & την ''Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο'' » σε εκπαιδευτικό στο Γυμνάσιο Μ. Παναγίας, δια ζώσης ( 20/9-9/12 2021)

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού ''Εργαστήρια Δεξιοτήτων'' - ο οποίος έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας- και μετά από
σχετικό αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο βιωματικός και για την υλοποίηση τους χρησιμοποιήθηκαν τα εγκεκριμένα προγράμματα που υπέβαλε το
Κέντρο Πρόληψης στο Ι.Ε.Π.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης ομιλίες με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα προγράμματα δεξιοτήτων, στους κάτωθι Συλλόγους
Διδασκόντων :
- Δημοτικά : Νικήτης, Πορταριάς, Σημάντρων , 4ο Ν.Μουδανιών και
- Γυμνάσια : 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών
- Λύκειο Αρναίας

Επίσης υλοποιήθηκε τριήμερο βιωματικό σεμινάριο στους Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς που εργάζονται σε δομές του Υπουργείου Παιδείας του νομού μας,
-με θεματική την «Σεξουαλική Αγωγή στα σχολεία» (9,16 &22/12)
-διαδικτυακή συνάντηση για συμμετοχή σε νέο σεμινάριο.

Στο πλαίσιο της οικογένειας πραγματοποιήθηκε ομιλία σε γονείς του Γυμνασίου Αρναίας (3/12) με θέμα τον ''Σχολικό Εκφοβισμό''.

Τέλος, για το προαναφερθέν διάστημα, το Κέντρο Πρόληψης δέχτηκε συνολικά 70 αιτήματα βοήθειας από άτομα, στα οποία παρασχέθηκαν υπηρεσίες συμβουλευτικής .

Το επόμενο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος -Απρίλιος 2022) το Κέντρο Πρόληψης έχει προγραμματίσει να ανταποκριθεί στα νέα αιτήματα που έχει δεχτεί (ενδεικτικά αναφέρονται ) :
-Ενημερώσεις σε Συλλόγους Διδασκόντων των Γυμνασίων Ν. Καλλικράτειας, Ν. Μαρμαρά και Λύκειο Ν. Μαρμαρά

-Συναντήσεις υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς Δημοτικού Αγ. Νικολάου και 1ου Γυμνασίου Ν.Μουδανιών-Παρεμβάσεις σε μαθητές στο Λύκειο Ν. Τρίγλιας ( τρία τμήματα), και στα Γυμνάσια Παλαιοχωρίου ( δύο τμήματα ), Μ. Παναγίας (τρία τμήματα) , 1ο Ν.Μουδανιών( δύο τμήματα)-Βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς ( 2ο και 4ο Δημοτικό Ν. Μουδανιών, Δημοτικό Σημάντρων, Πορταριάς και Νικήτης) και σε εκπαιδευτικούς του Λυκείου Αρναίας

-Επίσης θα ξεκινήσουν δύο ομάδες γονιών στην Αρναία.


2020

241ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομού που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2007-σήμερα
240ο: Ομιλία σε γονείς στα Σήμαντα (16/3/20) --Αναβλήθηκε λόγω Πανδημίας
239ο: Συμμετοχή στην ημερίδα Επαγγελματικής κατάρτισης στο Γενικό Λύκειο Ν.Μουδανιών με παρουσίαση σχετικά με το επάγγελμα του “ψυχολόγου” (4/3/20)
238ο: Εργαστήρι για γονείς εφήβων με θέμα: "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Διαφυλικές σχέσεις" (26/2/20 αναβλήθηκε λόγω πανδημίας)
237ο: Ομάδα γονέων στην Ν. Καλλικράτεια (β΄επίπεδο) (26/2/20 αναβλήθηκε λόγω πανδημίας
236ο: Ομιλία σε γονείς στα Ν. Φλογητά (10/2/20)


2019

235ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομού που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2007-σήμερα
234ο: Ομιλία και στα τέσσερα (4) Δημοτικά σχολεία των Ν. Μουδανιών (16/12/19)
233ο: Ομιλία στο Λυκειο Ν.Μουδανιών (4/12/19)
232ο: Ομάδα γονέων στην Ν. Καλλικράτεια (27/11/19 - 19/2/20)
231ο: Ομιλία σε γονείς στην Ν. Καλλικράτεια (30/10/19)
230ο: Ομάδα γονέων στην Ν. Τρίγλια (9/10/19 - 27/11/19)
229ο: Ομάδα γονέων στα Ν. Πλάγια  (8/10/19 - 3/12/19)
228ο: Εποπτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου  Ν. Ποτίδαιας με θέμα:"Συμβουλευτική για στήριξη μαθητή στο πένθος" (8/10/19)
227ο: Ομιλία σε γονείς στα Ν. Πλάγια (19/9/19)
226ο: Ομιλία σε γονείς  στην Ν. Τρίγλια (18/9/19)
225ο: Δύο(2) Βιωματικά Εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς του 1ου, 2ου, 3ου & 4ου Δημοτικού Σχολείου Μουδανιών, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η Συντονίστρια του 1ου ΠΕΚΕΣ με θέμα “Η κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή στο Δημοτικό: το παράδειγμα του “Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού” (9/9/19)
224ο: Ομιλία στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στα Ν. Μουδανιά (10/4/2019)
223ο: Εποπτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Ν. Μουδανιών για εφαρμογή προγράμματος με θέμα:"Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο" (3/4/19)
222ο: Ομάδα γονέων 2ο Δημοτικού σχολείου Ν. Μουδανιών (27/3/19 - 5/6/19)
221ο: Ομιλία σε γονείς στα Ν.Μουδανιά στο 1ο Νηπιαγωγείο (18/3/19)
220ο: Συμμετοχή μαθητών στην Έρευνα ESPAD στο ΓΕΛ Ν.Καλλικράτειας (8/3/19)
219ο: Ομάδα γονέων στο Λάκκωμα (22/1/19 - 26/3/19)
218ο: Ομάδα γονέων στην Ν. Τρίγλια  (22/10/18 - 8/1/19)


2018

217ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομού που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2007-σήμερα
216ο: Ομιλία σε γονείς στο Λάκκωμα (13/12/18)
215ο: Ομιλία σε γονείς στον Αγ. Μάμα με θέμα :"Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό" (10/10/18)
214ο: Ομιλία σε γονείς στα Σήμαντρα με θέμα :"Εξαρτήσεις" (26/9/18)
213ο: Δύο (2) ομάδες γονέων στην Ν. Καλλικράτεια (26/9/18 - 28/11/18)
212ο: Ομιλία σε γονείς Δημοτικού και Γυμνασίου Ν.Τρίγλιας (30/5/18)
211ο: Ομιλία σε γονείς στο πλαίσιο του Προγράμματος ΄΄μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο’’ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιιών (23/5/18 )
210ο: Εποπτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μουδανιών για εφαρμογή προγράμματος με θέμα:’’ τη μετάβαση των μαθητών ΣΤ' Δημοτικού στο γυμνάσιο’’(10/5/18)
209ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε καθηγητές στο 1ο Γυμνάσιο Μουδανιών με θέμα:΄΄΄Εμφυλες ταυτότητες΄΄,. στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας (30/4/18 έως 2,3,4/5/18)
208ο: Ομιλία σε γονείς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στην Καλλικράτεια (21/3/18)
207ο: Ομάδα γονέων στα Ν. Μουδανιά στο 2ο Νηπιαγωγείο (6/2/18-17/4/18)
206ο: Ομιλία σε γονείς στα Ν.Μουδανιά (10/1/18)

2017

205ο: Ομιλία στα Ν. Μουδανιά 07/12/2017                                                                                                                                                                                                                                                                                                              204o : Ομάδα γονέων στον Αγ. Μάμα 8/3/2017 - 17/5/2017
203ο: Ομάδα γονέων στα Ν. Μουδανιά (4ο Δημοτικό σχολείο) 9/2/2017 - 6/4/2017
202ο: Ομιλία στα Ν. Μουδανιά (4ο Δημοτικό σχολείο) 25/1/2017
201ο: Ομάδα γονέων Ν. Μουδανιών (β΄επιπέδου) στο 2ο Δημοτικό σχολείο 25/1/2017 - 1/3/2017
200ο: Διερευνητική συνάντηση με γονείς για β΄επίπεδο στο 2ο δημοτικό σχολείο Ν.Μουδανιών  (11/1/2017)
199ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομού που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2007-σήμερα
198ο: Εποπτείες καθηγητών (τακτές συναντήσεις)


2016

197ο: Ομιλία σε γονείς στο 1ο Δημοτικό σχολείο στα Ν.Μουδανιά. (14/12/2016)
196ο: Παρακολούθηση Ημερίδας στις 7/6/2016 των μαθητών του Δήμου Προποντίδας στα πλαίσια του ‘’Φεστιβάλ της θάλασσας’’, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Προποντίδας.
195ο: Παρακολούθηση Ημερίδας στις 20/4/2016 με θέμα: ‘’Μαθητικό φεστιβάλ΄΄ που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Προποντίδας.
194ο: Ομιλία-ενημερωτική συνάντηση στους γονείς του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Μάμαντος με στόχο την δημιουργία και υλοποίηση ομάδας γονέων στις 1/4/2016.
193ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για δασκάλους με θέμα’’Προαγωγή της προστασίας του παιδιού’’ και εκπαίδευση στο υλικό ‘’Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού’’ που υλοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Καλλικράτειας και συμμετείχαν δάσκαλοι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Καλλικράτειας και από το Δημοτικό Συλλάτων (10/3/2016-21/4/2016)
192ο: Ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης για γονείς στις 6/3/2016, ύστερα από αίτημα της ομάδας ‘’Μαμάδες εν δράσει’’ , στο ανοιχτό θέατρο Σημάντρων.
191ο: Ομάδα γονέων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών που υλοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου και συμμετείχαν γονείς από το 1ο και 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών (2/3/2016-18/5/2016)
190ο: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για δασκάλους με θέμα:’’Προαγωγή της προστασίας του παιδιού’’ και εκπαίδευση στο υλικό ΄΄Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού’’, που υλοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών. (12/1/2016-23/2/2016)
189ο: Σεμινάριο Διευθυντών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών(7,8/11/16)
188ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
187ο: Συναντήσεις με ομάδα αυτοδιαχείρισης στην Πορταριά.
186ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2015

185ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με τίτλο ΄΄Εργαστήρι για την εφηβεία’’ που υλοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών.(7/12/15-1/2/16)
184ο: Ομάδα γονέων στα Ν.Φλογητά. (26/3/2015 - 11/6/2015)
183ο: Ομάδα γονέων στα Ν.Μουδανιά στο 1ο Δημοτικό σχολείο. (11/3/2015 - 20/5/2015)
182ο: Ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης για γονείς στις 6/3/2015 στο Δημοτικό σχολείο Νέας Ποτίδαιας.
181ο: Ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για γονείς στις 4/4/2015 το χώρο του 2ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών.
180ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για δασκάλους με θέμα: «Προαγωγή της προστασίας του παιδιού» στο Δημοτκό Σχολείο Φλογητών με τη συμμετοχή δασκάλων από τα Δημοτικά σχολεία Φλογητών και Λακκώματος. 3/3/2015 - 28/4/2015.
179ο: Ομάδα γονέων στο Λάκκωμα (β΄επιπέδου). (19/1/2015 - 30/3/2015)
178ο : Ομάδα γονέων στην Πορταριά (β΄επιπέδου) (14/1/2015 - 18/3/2015) συνέχισε μέχρι τον Ιούνιο 2016.
177ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
176ο: Συναντήσεις με ομάδα αυτοδιαχείρισης στην Πορταριά.
175ο: Συμμετοχήσε τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό κανάλι με στόχο την παρουσίαση της ομάδας δικτύωσης κοινωνικών φορέων του Ν. Χαλκιδικής
174ο: Συμμετοχή σε ημερίδα Α΄θμιας Εκπαίδευσης του 1ου γυμνασίου Μουδανιών (22/1/15)
173ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2014

172ο: Ομάδα γονέων (β΄επιπέδου) στα Ν.Μουδανιά στο 1ο Δημοτικό σχολείο. (1/10/2014 - 17/12/2014)
171ο: Συμμετοχή εκπαιδευτικών από δημοτικά σοχεία του δήμου σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα " Ενδοσχολική βία" που υλοποιήθηκε στο ΚΠΕ Αρναίας (31/3/2014)
170ο: Ομάδα γονέων στην Πορταριά 12/2/2014 - 7/5/2014
169ο: Ομιλία σε γονείς του 4ου Δημοτικού Ν.Μουδανιών για τον σχολικό εκφοβισμό. (1/2/2014)
168ο: Υλοποιήση έρευνας σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ σχετικά με την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια (Ιανουάριος- Μάρτιος 2014) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
167ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
166ο: Συμμετοχή σε εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουδανιών με θέμα την παρουσίαση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείαςτης σχολικής χρονιάς 2013-14(Μάιος 2014)
165ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε καθηγητές με θέμα "Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τις εξαρτήσεις''στο 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών ( 26,27/6/14)
164ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2013

163ο: Ομάδα γονέων στο Λάκκωμα (4/11/2013 – 27/1/2014)
162ο: Ομιλία σε γονείς στην Πορταριά (30/10/2013)
161ο: Ομιλία σε γονείς στο Λάκκωμα (18/10/2013)
160ο: Ομάδα γονέων στα Ν.Μουδανιά στο 1ο Δημοτικό σχολείο. (18/9/2013 - 27/11/2013
159ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε νηπιαγωγούς στα Ν. Μουδανιά με συμμετοχή εκπαιδευτικών από σχολεία Μουδανιών, Τρίγλιας, Πετραλώνων, Καλλικράτειας, Τενέδου (4,5,6/9/13).
158ο: Ομιλία σε γονείς στο 1ο Δημοτικό Ν. Μουδανιών (11/9/2013)
157ο: Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση καθηγητών Γυμνασίου Καλλικράτειας μετά από αίτημα του συλλόγου διδασκόντων.
156ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου (19,20,21/6/2013)
155ο: Ομάδα γονέων ς στην Ηράκλεια (17/13-21/3/2013)
154ο: Ομάδα γονέων (β΄επιπέδου )στα Ν.Μουδανιά στο 3ο Δημοτικό σχολείο. (13/2/2013 - 16/4/2013)
153ο: Ομάδα γονέων στα Σύλλατα (2/2/2013 - 20/5/2013)
152ο: Συμμετοχή με παρουσίαση της ΠΝΟΗΣ στην εκδήλωση του Δήμου Ν. Προποντίδας στα Ν. Μουδανιά (25/1/2013)
151ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
150ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2012

149ο: Ομιλία ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ν.Καλλικράτειας και δημοτικού σχολείου Ηράκλειας ( 17/12/12)
148ο: Ομάδα γονέων Ν. Μουδανιών (4ο Δημοτικό σχολείο). (19/11/2012 - 1/2/2013)
147ο: Ομάδα γονέων στο 3ου δημοτικού σχολείου Μουδανιών (31/10/2012 – 23/1/2013)
146ο: Ομάδα γονέων στο 3ου δημοτικού σχολείου Μουδανιών (1/3/12-17/5/12)
145ο: Ομιλία ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης σε γονείς μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ν.Καλλικράτειας (19/10/12)
144ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε καθηγητές ΕΠΑΛ ( 27,28 Ιούνιου 2012)
143ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο με συμμετοχή δασκάλων από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία Μουδανιών ( 18,19,20 Ιουνίου 2012. )
142ο: Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίηση σε καθηγητές του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών (2/4/12), με στόχο την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αντίστοιχο σεμινάριο
141ο: Ομιλία ενημέρωσης (ενδοσχολική ) σε γονείς, μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου στην Τρίγλια (19/3/12).
140ο:Ομιλία (ανοιχτή) ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε γονείς, μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ν.Μουδανιών. (18/3/12)
139ο: Ομιλία ενημέρωσης (ενδοσχολική) σε γονείς , μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου στο Λάκκωμα (14/3/12) για τον σχολικό εκφοβισμό.
138ο: Ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης σε δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (6/3/12)
137ο: Ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης σε δασκάλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (20/2/12)
136ο: Ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης σε δασκάλους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών (20/2/12)
135ο: Ομιλία ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης μετά από αίτημα γονέων Συλλάτων (20/2/12)
134ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
133ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2011

132ο: Ομιλία (ενδοσχολική) ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε γονείς, μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μουδανιών (16.12.11).
131ο: Ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης σε δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μουδανιών (4/11/11)
130ο: Ενημέρωση- Διανομή Φυλλαδίων στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης (Ζωγράφου 8/2011)
129ο: Εποπτεία στην ομάδα των ΚΔΑΠ Μουδανιών (20 /7/11)
128ο: Ομιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών στα Μουδανιά (27/ 6/11)
127ο: Ομιλία σε γονείς 2ου δημοτικού και 4ου νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών (13/5/11)
126ο: Ομιλία ενημέρωσης (ενδοσχολική ) σε γονείς του 2ου Δημοτικού κα Νηπιαγωγείου στα Μουδανιά (13/3/11)
125ο: Υλοποίηση από το Κ.Π. ευρωπαϊκής έρευνας ESPAD ,στο μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Ν. Προποντίδας για τη χρήση ουσιών (4/2/11)
124ο: Ομάδα γονέων στον Αγ. Μάμα (19/1/11)
123ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
122ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2010

121ο: Διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε λιμενικούς του λιμεναρχείου Ν. Μουδανιών (4-5/11/2010)
120ο: Ομάδα Γονέων Αγίου Μάμα (20/10/10-19/1/11)
119ο: Ενημέρωση- Διανομή Φυλλαδίων στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης (Ζωγράφου 8/2010)
118ο: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Καθηγητών (21-23.6/10)
117ο: Ομιλία στον Άγιο Μάμα (7/5/10)
116ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
115ο: Σεμινάριο σε εργαζομένους στα ΚΔΑΠ του Δήμου (13,14/10/10)
114ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2009

113ο: Συμμέτοχή σε εκδήλωση του ΠΟΧ (συναυλία) στην Ν.Καλλικράτεια με διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωσης (Καλοκαίρι 2009).
112ο: Ομιλία στο Διονυσίου (6/5/09)
111ο: Ομάδα γονέων Ν.Φλογητών(27/4/09-1/6/09)
110ο: Παρεμβάσεις σε 2 ομάδες μαθητών του ειδικού σχολείου Ν. Ποτίδαιας(30/3/09-15/6/09)
109ο: Ομιλία στην Ποτίδαια(23/3/09)
108ο: Βραχεία παρέμβαση σε μαθητές γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας (13.03.09 και 17.03.09)
107ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
106ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2008

105ο: Συμμετοχή σε εκδήλωση του ΠΟΧ (Συναυλία) στην Ν. Καλλικράτεια με διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωσης(καλοκαίρι 2008).
104ο: Ομιλία στην Ν.Καλλικράτεια (09/05/08)
103ο: Ομιλία στα Ν. Μουδανιά σε συνεργασία με την Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ- Ανάδυση (20.2.08)
102ο: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ΠΟΧ. Διανομή Έντυπου υλικού(Μουδανιά, Σήμαντρα 2008)
101ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
100ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2007

99ο: Διήμερο σεμινάριο καθηγητών ΤΕΕ στο Πολύγυρο- Συμμετείχαν καθηγητές από τα Ν. Μουδανιά (4,5/12/07)
98ο: Συμμετοχή με διανομή Έντυπου υλικού σε πολιτιστική εκδήλωση στα Ν. Φλογητά σε συνεργασία με το Δήμο Μουδανιών (Ιούλιος 2007)
97ο: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Διανομή Έντυπου υλικού (6/2007)
96ο: Ομιλία στον Άγιο Μάμα (11/5/07)
95ο: Διήμερο σεμινάριο δασκάλων (20,23/3/07) στη Ποτίδαια-Συμμετείχαν δάσκαλοι από το Δημοτικό σχολείο Ν.Ποτίδαιας
94ο: Ομάδα γονέων στη Ποτίδαια (12.2.07-30.3.07)
93ο: Ομιλία στη Ποτίδαια (5.2.07)
92ο: Ομάδα δικτύωσης κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων του Νομου που έχει δημιουργηθει και λέιτουργεί απο το 2007-σήμερα
91ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2006

90ο: Ομιλία στην Ν.Γωνιά (12/12/06)
89ο: Διήμερο σεμινάριο καθηγητών ΤΕΕ στον Πολύγυρο. Συμμετείχαν καθηγητές και από τον Δήμο Μουδανιών(30/11-1/12/06)
88ο: Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα «ΠΗΓΑΣΟΣ» του ΚΕΘΕΑ (26/06/2006)
87ο: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών -Διανομή Έντυπου Υλικού(2006).
86ο: Ενημέρωση για σεμινάριο σε μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Τρίγλιας (17/6/06)
85ο: Ομάδα γονέων Κρήνης 5/4/06-14.6/06)
84ο: Ομιλία στα Φλογητά (18/1/06)
83ο: Παρέμβαση στους μαθητές του Γυμνασίου Καλλικράτειας, σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα για εφήβους «ΑΝΑΔΥΣΗ» του ΚΕΘΕΑ (17/1/2006)
82ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2005

81ο: Τετραήμερο Σεμινάριο Νηπιαγωγών στα Ν.Μουδανιά με συμμετοχή νηπιαγωγών από σχολεία του Δήμου Ν. Καλλικράτειας (8-13/12/2005)
80ο: Ομιλία στην Ηράκλεια (2/12/05)
79ο: Ομιλία στο Διονυσίου (21/11/05)
78ο: Ομιλία στην Κρήνη (18.11.05)
77ο: Ομάδα γονέων β’ επίπεδο στο Λάκκωμα (συνέχεια προηγούμενης ομάδας γονέων) (17/11/05 έως 2/2/06)
76ο: Ομιλία στο Λάκκωμα (19/10/05)
75ο: Βραχεία παρέμβαση στη Κατασκήνωση Ν. Τρίγλιας (21/7/05)
74ο: Εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών. (24/06/2005)
73ο: Σεμινάριο Συνοριοφυλάκων (19-20/5/05)
72ο: Συνάντηση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης σε Αστυνομικούς του Α.Τ Ν. Καλλικράτειας (11/3/05).
71ο: Ομιλία στα Ν. Πλάγια (27.2.05)
70ο: Τετραήμερο Σεμινάριο Δασκάλων στα Ν.Μουδανιά, στο οποίο συμμετείχαν και δάσκαλοι από το Δήμο Ν. Καλλικράτειας. (13-18/1/05)
69ο: Ομάδα γονέων στα Σήμαντρα (7/2/05-25/4/05)
68ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2004

67ο: Πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε καθηγητές στα Νέα Μουδανιά (24-28/11/2004).
66ο: Ομιλία στο Διονυσίου (21/11/04)
65ο: Διήμερο σεμινάριο σε αστυνομικούς του Α.Τ Ν.Μουδανιών σε συνεργασία με τον ΙΚΑΡΟ (18-19/10/2004)
64ο: Ομάδα γονέων Ν.Τρίγλιας (4/10/4-20/12/4)
63ο: Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης Αστυνομικών (21/09/2004)
62ο: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στα Σύλλατα και στην Ν. Καλλικράτεια –διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση (Ιούνιος 2004).
61ο: Τετραήμερο σεμινάριο ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων του Δήμου Ν. Καλλικράτειας (24,26/05 και 2,3/06/04).
60ο: Συνάντηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης εκπροσώπων κοινωνικών φορέων (18/05/04).
59ο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο καθηγητών Ν. Τρίγλιας(22-28/4/04)
58ο: Βραχείες παρεμβάσεις σε γυμνάσιο-λύκειο Ν. Τρίγλιας (27.4.04)
57ο: Συνάντηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Δημοτικο΄θ συμβουλίου σχετικά με την πρόληψη της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και την φιλοσοφία και τις δράσεις του Κέντρου στην Ν.Καλλικράτεια (Ανοιχτή ενημέρωση και για το κοινό) 14/4/2004
56ο: Διήμερο βιωματικό εργαστήρι στους εκπαιδευτικούς Α΄θμιας & Β΄θμιας. (17/3 & 15/4/04).
55ο: Ομάδα γονέων Τενέδου(4/3/04-10/5/04)
54ο: Ομιλία την Ν. Τρίγλια (3/3/04)
53ο: Ομιλία στα Ελαιοχώρια (13.2.04)
52ο: Ομάδα γονιών στον Άγιο Παντελεήμονα (13/2/2004-544/2004)
51ο: Ομιλία στον Άγιο Παντελεήμονα (2/2/04).
50ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2003

49ο: Ομάδα γονιών στα Ν. Μουδανιά. (3.12.03-18.2.04)
48ο: Ομιλία στο Ζωγράφου (3/12/03).
47ο: Ομιλία στα Ν. Σύλλατα (27/11/03)
46ο: Ομιλία στην Τένεδο (18.11.03)
45ο: Ομιλία σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων στην Καλλικράτεια (12/11/03).
44ο: Ομιλία στα Ν. Μουδανιά (12/11/03).
43ο: Ομάδα γονέων στο Λάκκωμα που διήρκησε από 24/9/03 έως 24/11/03.
42ο: Ημερίδα για νηπιαγωγούς στα Ν.Μουδανιά (9/9/03)
41ο: Παρέμβαση στη Κατασκήνωση Ν. Τρίγλιας 18.7.03
40ο: Συμμετοχή σε εκδήλωση στο πρώτο forum του ΔΗ.ΣΥ.Ν. Ν. Καλλικράτειας (Σεπτέμβριος 2003).
39ο: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών στην Ν. Καλλικράτεια (29/6/03)
38ο: Ομιλία στο Λάκκωμα (14/5/03)
37ο: Κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών (9/5/03-5/6/03)
36ο: Βραχεία παρέμβαση σε μαθητές Λυκείου Ν. Καλλικράτειας (9/4/03)
35ο: Σεμινάριο Δασκάλων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας-συμμετείχαν δάσκαλοι από Ν.Καλλικράτεια, Ν. Τρίγλια, Ν.Σύλλατα, Ν.Φλογητά, Ν.Πλάγια, Διονυσίου. (27,28/2/2003 και 3,4/3/2003).
34ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2002

33ο: Τετραήμερο Σεμινάριο Δασκάλων που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών (28/11-3/12/02).
32ο: Ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης δασκάλων Ν. Μουδανιών (7/10/02)
31ο: Ομιλία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης δασκάλων Ν. Καλλικράτειας.(26/9/02)
30ο: Τετραήμερο Σεμινάριο Νηπιαγωγών στα Ν. Μουδανιά με συμμετοχή νηπιαγωγών από σχολεία του Δήμου Ν. Καλλικράτειας.(9/2002)
29ο: Συμμετοχή με διανομή έντυπου υλικού για την εκδήλωση της Νεολαίας στα Ν. Μουδανιά (7/7/02)
28ο: Ημερίδα για νηπιαγωγούς στον Πολύγυροστην οποία συμμετείχαν και οι νηπιαγωγοί του Δήμου Μουδανιών. (17/6/02)
27ο: Τετραήμερο Σεμινάριο Νηπιαγωγών στα Ν.Μουδανιά (5-9/6/2002)
26ο: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Μουδανιών με διανομή έντυπου υλικού (6.2002)
25ο: Βραχεία παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο Τρίγλιας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (31/5/02)
24ο: 2 βραχείες παρεμβάσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών (30/5/02)
23ο:Ομάδα Γονέων στον Αγ.Μάμα (23/5-23/7/02)
22ο: Ομιλία σε γονείς στον Άγιο Μάμα (15/5/02)
21ο:Βραχεία παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ποτείδαιας (9/4/02)
20ο:Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)

2001

19ο: Ομιλία στο Διονυσίου (16/12/01)
18ο: Τριήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης στο υλικό ‘’Στηρίζομαι στα πόδια μου", σε καθηγητές που παρακολούθησαν το προηγούμενο. (23-25/11/01)
17ο: Συμμετοχή με ομιλία στην εκδήλωση της πολιτιστικής λέσχης των εκπαιδευτικών των Ν.Μουδανιών, ‘’ΠΛΕΥΣΗ’’ σε συνεργασία με το ΚΕ.ΣΥ.Π. και τη Θεραπευτική Κοινότητα«ΙΘΑΚΗ» του ΚΕ.ΘΕ.Α. (27/5/01).
16ο: Πενθήμερο σεμινάριο ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης καθηγητών ( 2-6/5/2001)
15ο: Ομάδα γονιών στα Ν. Μουδανιά (16.2-20.4.01)
14ο: Ομιλία στα Ν.Μουδανιά (10/1/01).
13ο: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)


2000

12ο: Τέσσερις συναντήσεις ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης των δημοσιογράφων, στα Ν.Μουδανιά (2000 με 2004).
11ο: Επίσκεψη με τους δημοσιογράφους (14/12/00) στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕ.ΘΕ.Α.
10ο: Πενθήμερο σεμινάριο ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης σε καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Tρίγλιας. (9-13/12/00)
9ο: Ομάδα γονέων στην Ν. Τρίγλια (29/11/00 - 14/2/01)
8ο: Ομιλία στην Ν.Τρίγλια, (1/11/00)
7ο: Ομιλία στην Ν. Τρίγλια ( 23/10/00)
6ο: Ομιλία στην Ν. Καλλικράτεια (18/10/00)
5ο: Σεμινάριο σε καθηγητές του Τ.Ε.Ε. Ν.Μουδανιών.(11/10/00 & 5/12/00)
4ο: Συνάντηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης με συλλόγους γονέων στην Καλλικράτεια (4/10/2000)
3ο: 4 ομιλίες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης καθηγητών Γυμνασίου, Λυκείου, Τ.Ε.Ε. Ν.Μουδανιών και Γυμνασίου Σημάντρων (3-5/10/2000).
2ο: Συμμετοχή με περίπτερο στο πανηγύρι του Αγ. Μάμαντος 1,2/9/2000)
1ο πρόγραμμα: Εποπτείες εκπαιδευτικών (τακτές συναντήσεις)ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ =232